Funäsdalen v.46

IMG_0033Clara på hemmaplan

Veckan som har varit har jag alltså befunnit mig i Härjedalen med skidgymnasiet. Vi bodde i Funäsdalens superfina skilodge och vi skicrossare åkte mest i Hamra där de hade gjort en bana*. Där tränade vi också tillsammans med EC-laget och körde en liten tävling på tisdagen där vi fick åka två kvalåk, sen välja en av tiderna utan att ha sett dem vilket är riktigt svårt! Självklart valde jag fel tid (ändrade mig i sista sekund, skräll) som dessutom var 7 tiondelar sämre än min första tid och därmed den sämsta (min första var 3:e bäst). Men jag körde på bra i heaten och klättrade från 5:e och sista plats till en andraplats efter Josefine!

*Startgrind, ett mini-hopp, några rollers and that’s pretty much it.

Skärmavbild 2013-11-16 kl. 22.09.11

IMG_0038

Vi körde även slalom i Funäsdalen på måndagen och fredagen, men jag och Ponthus som inte visste att vi skulle ta med slalomskidor fick låna ett par var och åka fritt mellan alla banorna, något trångt må jag säga. På fredagen blev det ännu värre för mig då skidorna jag lånat av Lisa var inne på planslip och ingen annan hade några att låna ut, så jag fick försöka ta mig ned bredvid alla banorna på storslalom-skidor. När det dessutom damp ner typ 2 dec. snö.

/Ⓐ Ⓛ Ⓔ Ⓧ Ⓐ Ⓝ Ⓓ Ⓡ Ⓐ

 

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Alpint, Resor, Skicross, Skidprylar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Funäsdalen v.46

  1. Anna Collby skriver:

    Hej, vad härligt allt ser ut! Vad är det för märke på din gröna jacka (dun?) som du har i filmen när du kör tävling + mfl bilder? Så snygg-vill ha!! Tack på förhand, lycka till /Anna C

    • Alexandra Edebo Alexandra Edebo skriver:

      Hej! Jag köpte den i Österrike och märket heter CMP tror jag, hade inte hört om det innan och vet inte om det finns i Sverige! Tack för komplimangerna :)