Repris

20140119-135750.jpg

Torsby-gänget (minus Anders): Clara, jag, Ponthus, Axel, Edwin, Oskar och Mikaela.

Sammanfattning av denna helg: ungefär likadant som förra helgen. Kass första dag men en vinst idag!

20140119-140105.jpg

Gårdagen bestod av två kvalåk, ett till gårdagens och ett inför dagens tävling (för att spara lite tid idag, det är ju en bit hem ifrån Funäsdalen). I det första åket gick det inte så bra, flög lite för långt på hoppen och tappade fart, men kom ner 4:a av 7. Då blev jag lite pissed off och taggade till ordentligt inför det andra kvalåket, vilket jag fick till riktigt bra och kom ner som 1:a. När det sedan var dags för heat vann jag semifinalen och var redo för final. Eftersom jag hade gul väst hade jag den sämsta startgrinden längst ut på vänstra kanten. Men jag var riktigt snabb i starten och lyckades lägga mig 2:a efter Mikaela MEN så löste skidan ur i första svängen så jag ramlade. Jag kom sist i heatet men slutade fyra, och Mikaela vann (grattis!). Resten av dagen var jag rätt besviken eftersom jag kände att jag kunde gett mer.

20140119-141059.jpg

Träningen idag gick inte helt bra, men jag gav mig inte och lyckades få till några bättre åk i slutet. Jag hade dessutom brutalt ont i benhinnorna som jag hade mycket problem med förra året, så jag hoppas att det inte är på väg tillbaka nu. Jag fick någon konstig prestationsångest också, men jag snackade ut det med Axel och sen kändes det bättre. I semifinalen vann jag och gick vidare tillsammans med Josefine från EC-laget. Hon hade anslutit till dagens tävling lite senare så vi var 8st totalt. I finalen var jag riktigt nervös och taggad, och lyckades få till ännu en superstart och ledde hela vägen ner i mål.

20140119-143020.jpg

För övrigt var det svinkallt i helgen, och jag körde med lager-på-lager tekniken för att hålla värmen. 6 lager på benen och något färre på överkroppen. Det var ett under att jag ens kunde röra mig.

20140119-143004.jpg

20140119-165442.jpg
Just nu sitter vi i minibussen på väg tillbaka. Några sover, andra lyssnar på musik och jag planerar väl att göra båda två inom en snar framtid. Ha det bra!

20140119-143028.jpg
/Alex

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Race, Skicross. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.