Roadtrip i alperna

Efter mycket om och men, bestämde jag mig för att ta ett litet uppehåll i mina studier. Jag tog kontakt med mitt gamla jobb i Luleå och fick en timanställning. Redan efter första dagen på jobbet ringer min kompis Mattias Karlsson och frågade om jag inte ville hänga med till alperna med han och Oskar Holmblad istället. Erbjudande var för bra för att tacka nej till, så efter en vecka på jobbet tog jag en välbehövd semester.

IMG_3549

Oskar, jag och Mattias i Sverige

Resan startade från Göteborg med okänd första destination. Mitt i Tyskland bestämde vi oss för att testa Zermatt. Anledningen till att vi valde Zermatt var att det ligger högt, har skog och förmodligen är lite för stekigt för vanliga friåkare. I Zermatt möttes vi av snö och hårda vindar på toppen vilket resulterade i att stora delar av systemet var avstängt. Däremot hittade vi riktigt grym skogsskidåkning och vi var otroligt nöjda med vår dag… I alla fall jag och Mattias.

IMG_3315Oskar är bedrövad efter att hans bindning gick sönder efter ca 2 timmar. Hans uppoffring gjorde däremot att Zermatt öppnade en ny lift med mycket bättre skogsskidåkning.

IMG_3355Grym snö och folket höll sig i pisten. Foto Mattias.

IMG_3331Lättillgänglig åkning precis bredvid liften. Foto Mattias.

Efter en rolig dag i Zermatt bestämde vi oss för att dra vidare och se någonting annat. Eftersom Mattias hade kontakter på en lägenhet i Zug, bestämde vi oss för att spendera natten där och dra vidare tidigt nästkommande morgon.

Efter mycket velande bestämde vi oss på morgonen för att testa en lite mer anonym ort som en kompis till mig hade tipsat om. Orten heter Splügen och visade sig vara en rejäl fullträff. Även här var toppen av skidområdet stängt på grund av vind och snö men skogsskidåkningen höll riktigt bra klass!

IMG_3426

Mattias är nöjd med dagens val.

IMG_3410Oskar tar revansch för gårdagen.

Hungern efter en ny ort gjorde att vi under dag 3 testade en ny stekig ort i Schweiz, nämligen Laax. Även här hade vi förhoppningar på att folket skulle hålla sig i pisten eller parken.

Snöförhållandena i Laax var otroligt varierande, vi fick åka allt från skare till fint puder. Terrängen i området är relativt flackt men lekfullt. För att sammanfattade allt tänker jag använda ett citat från Oskar:

– Laax, det är mer kul än bra.

IMG_3484Mattias tar luft i Laax.

IMG_3535Oskar och jag efter en rolig dag. Foto Mattias.

IMG_3534Passar även på att sno en bild på mig från Oskars Instagram.

För tillfället hänger vi ut i Andermatt och planerar för nästkommande dagar. Bilen får vi lämna här eftersom vi har kört ner den till en kompis som bor i byn.

// Alexander

Det här inlägget postades i Alpingaraget, Freeride, Jibb, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.