Gopshus 8-9 Februari

20140209-163626.jpg

Foto: Veronica Edebo

I helgen har jag tävlat i Gopshus, Dalarna. I kvalet igår kom jag trea efter norskorna Josefine och Louise. Vi var ungefär 10 tjejer varav en av dem var min storasyster Gabriella som körde sin första skicross tävling någonsin. I finalen låg jag trea men var nära att köra om ett par gånger men det slutade med att jag körde ikapp precis efter sista målhoppet, det var så tight att det blev en photofinish, men jag och min långa arm korsade allt mållinjen först.

20140209-163655.jpg
I dagens tävling körde jag inte lika fort i kvalet, kom fyra efter Lisa, Josefine och Louise. I semifinalen mötte jag Lisa, en rysk tjej som heter Anna och min syster Gabbi. Ryssen körde riktigt fult i starten både igår och idag, hon blockade med armarna och drog i folks stavar, men jag lyckades köra om henne och kvalade vidare till finalen tillsammans med Lisa. I finalen hade jag gul väst och mötte Lisa, Josefine och Louise. När startgrinden öppnades tog jag ett stavtag men råkade sätta staven på Louises skida som skar fast och så ramlade hon mer eller mindre på mig, men jag fortsatte köra och kom ner som trea, oups.. ;)

Det var också lite kul att min hemmaklubb Täby SLK hade träning i samma anläggning, så både jag och Gabbi hade en riktigt bra hejaklack.

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Race, Skicross. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.