Time to catch up

Hej! Jag vill bara inleda det här inlägget med att be om ursäkt för att jag varit så dålig på att uppdatera den här månaden, med tanke på att jag har varit med om en del på sistone. Men jag ska sammanfatta det så bra jag kan! Annars kan ni läsa Mallans (EC-tränare) sammanfattning av Arosa här ! Och jag passar på att varna för en stor mängd selfies i det här inlägget.

Europa Cup i Arosa, Schweiz, 14:e Mars

IMG_3063

IMG_3484

IMG_3115

Jag slutade på en 15:e plats efter en grov fail i starten i kvartsfinalen. Jag var riktig snabb ut, t.o.m. först tror jag, men sen fick jag hjärnsläpp och dämpade ett drop som man egentligen skulle ”poppa” (dvs hoppa ifrån) så jag kom efter i starten och kom ner trea. Så jag var inte helt nöjd med den dagen. Men vädret var fint i alla fall! Här hittar ni en Gopro-video från banan!

Europa Cup i Arosa, Schweiz, 15:e Mars

20140330-210017.jpg

IMG_3291

IMG_3197

Slutade på en 10:e plats, vilket är bäst hittills för mig i Europacup sammanhang! I kvartsfinalen mötte jag Christina Manhard från Tyskland som sedan vann tävlingen och Stephanie Hartl även hon från Tyskland som kom tvåa den dagen, och en tjej till som jag inte minns vad hon hette,  jag hade alltså rätt hård konkurrens i det heatet. Jag kom ner trea, men var ganska nära hela vägen, vilket känns bra bara det så att man vet att det inte är långt kvar till toppen! Jag lyckades också med en helt sjuk nästan-crash i ett hopp som Malin fick på film och kollar man på det i slow motion ser det ut som att jag trotsar fysikens lagar och lyckas på något sätt vända mig från typ liggandes i luften till att landa på fötterna… Ska försöka få upp klippet på bloggen senare.

Open Race Arosa, Schweiz, 16:e Mars

IMG_3463

IMG_3459

Dagen som slutade bra trots en crash i kvalet! Jag gjorde ett av mina vassare åk i kvalet men så ramlade jag i en sväng i slutet av banan. Som tur var hade många av europacup-åkarna åkt vidare för andra tävlingar så vi var bra 15 eller 16 tjejer den dagen, vilket betydde att alla kvalade! Så med gul väst redan från kvartsfinalen tog jag mig med hjälp av några riktigt vassa starter vidare till semin och till sist finalen där jag mötte bla Louise. Jag hade grinden längst till höger och hon till vänster. I heatet var jag snabb ut ur starten, men både jag och Louise drog oss mot mitten för att åka i det snabbaste spåret varpå det blev väldigt trångt för de andra två åkarna som inte hade någonstans att ta vägen och körde på mig och Louise bakifrån så 3 av 4 åkare ramlade i en  stor klump, jag inblandad. Jag flög dessutom ut ur banan, så jag var bara näst snabbast upp efter kraschen och kom därför ned trea. Louise däremot, klarade sig precis från att ramla och vann tävlingen (vilket hon var väl värd!).

Europa Cup-Final i Gopshus, Mora, 22:a Mars 

IMG_3564

Slutade på en 10:e plats, men var riktigt besviken. Hade grön väst i kvartsfinalen (näst bäst rankad) och var snabbast ut ur starten och ända fram till första svängen där det blir så trångt att tjejerna bakom körde på bakändorna på mina skidor så jag tappade kontrollen på dem och jag föll. Otroligt tråkigt när sådant händer, men sådan är sporten. Hade hoppats på att komma vidare till minst semifinal, men det gjorde istället Malou som var i samma heat som jag och hon var också bästa svenska den dagen med en 7:e plats.

Europa Cup-Final i Gopshus, Mora, 23:e Mars

IMG_3796

handstand

Efter denna dag var jag riktigt less. Inte nog med att jag åkte otroligt dåligt i kvalet, utan jag blev även ”fälld” på samma ställe i starten som dagen innan. Jag fick en makalöst dålig tid i kvalet, vilket resulterade i gul väst i heaten. Jag deppade ihop lite på lunchen (men det är bra för då kan man omvandla förtvivlan till lite killer-instinct i heaten) men peppade till ordentligt till kvarten. Jag var inte först, låg någonstans 2/3:a MEN efter andra rollern så landar tjejen bakom mig på min bakbindning som i sin tur löser ut (jag tappar den alltså) och glider en bit på en skida, sen ramlar jag. Då kan jag säga att jag var riktigt j*vla less på den helgen. Jag kom alltså sist den dagen. Blä.

IMG_4176

Och sedan bar det av tillbaka till Torsby. Här är mitt instagram-namn och någon skulle vara intresserad! Jag är lite mer aktiv där…       -> alexdenandra_

 

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Resor, Skicross, Skidprylar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.