Zermatt

IMG_0156 IMG_0160 Matterhorn, också känd som ”toblerone-toppen”

För att för en gångs skull samla ihop hela familjen på ett ställe så fick jag ta tillfället i akt och åka till Zermatt, Schweiz, i tre dagar där familjen befann sig för påsklov. Två av dagarna räknar jag till några av de bästa skiddagar jag någonsin haft. I allmänhet har vi bara åkt runt och chillat och pumpat puder, så sjukt härligt! IMG_0163Fikar i min ensamhet på Arlanda innan flyget gick.

Redan klockan fem på morgonen gick tåget från Torsby på torsdagen för att jag även skulle hinna med ett tandläkarbesök innan det bar av till alperna. Totalt räknade jag det till 10 byten den dagen: Torsby-Karlstad-Stockholm Central-Tunnelbana till tandläkaren-Stockholm Central-Arlanda-Zurich-Bern-Visp-Zermatt. Och allt på egen hand, helt solo. Som tur var slapp jag släpa på skidfodral i alla fall och så hyrde jag ett par grymma fatskis där i stället. IMG_0164Första dagen var det fint i pisten och lite sol blandat med moln och vi åkte runt och gled och hade allmänt kul tillsammans. IMG_0153Andra dagen var det snökaos, puder och dimma. Hur kul som helst. Man såg ingenting så man fick gå 100% på känslan och hoppas på det bästa. IMG_0152

Jag och Salomon Rocker skidorna jag hyrde. De verkligen surfade på snön! Magnifique! IMG_0154

Tredje dagen var det bästa jag varit med om på länge. Lätt, fluffigt puder från dagen innan och strålande sol, vi snackar en riktig bluebird! Herregud, jag fick lite svårt att skilja på fantasi och verklighet alltså.

IMG_0159IMG_0158IMG_0162IMG_0157IMG_0161IMG_0165

 

Denna vecka är det min tur att ha påsklov, och veckan efter det kommer jag befinna mig i Hamra för sista tävlingen på säsongen! /Alex

 

 

 

 

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Freeride, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.