Volontärarbete i Åre WC

IMG_0007I kombination med ett eget skicross-läger i Duved hjälpte vi skicrossare till som volontärer på den alpina världscupen i Åre. Med livet på spel plogade vi de balkade banorna och fick på nära håll se världens bästa skidåkare sig ner för backen. Och vilken succé det blev för Sverige! Både Sara Hectors första världcupsseger i storslalom, både Maria PH och Jessica Lindell Vikarby på pallen i slalomen och fem svenska killar topp 15 i slalomen, bland annat Mattias Hargin på fjärde plats och Calle Lindh som hade snabbast tid i andra åket, klättrade 23 placeringar och slutade sexa. Heja Sverige!

På vårt eget läger i Duved hade vi finbesök i backen, och då talar jag inte bara om alla världscupsåkare (bla Ted Ligety och Julia Mancuso som vi tog bilder med #fangirling) utan även av två älgar som kom löpandes mitt i skicrossbanan. Bor man i Sverige är det väl helt enkelt bara att vänja sig.

IMG_0009

IMG_0022

IMG_0012IMG_0021 IMG_0006 IMG_0018 IMG_0020 IMG_0019

// Alex

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Alpint, Skicross. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.