U P D A T E

IMG_1126

Hej och välkomna till alla kära följare, nyfikna förbitittare, möjliga stalkers och alla andra extraordinära själar som råkat komma över detta lilla inlägg. Inledningsvis vill jag bara be om ursäkt för att jag blivit/är så dålig på att uppdatera bloggen men gör nu alltså ett försök att rädda upp det. Jag tänkte dra en snabb sammanfattning på vad jag haft för mig de senaste månaderna, hur skidåkningen går, hur planen ser ut framöver och som vanligt, ladda upp en drös med bilder. Planen är även att få upp ett inlägg om jullovet, så för att hitta det får ni helt enkelt ta kraften till er och scrolla ner lite grann. För att göra förvirringen så liten som möjligt så kommer jag skriva i tids-ordning.

ÅRE Världscup i Skicoss -Föråkare

FullSizeRender-10  IMG_4110

När skicross-världscupen höll till i Åre fick vi som går på Torsby och Järpen skicrossgymnasium chansen att höja halten av adrenalin i blodet och riskera våra liv som föråkare i den otroligt roliga (men tuffa) världscupbanan som låg i Åres störtloppsbacke VM:8an. Åres världscup, som redan är känd för att vara en av de tuffaste och mest tekniskt svåra banorna i skicross-världscupen, präglades denna gång av regn och kyla dagarna innan vilket gjorde att banan var stenhård och troligen hade många gjort större framgångar med skridskor på fötterna. Detta var alltså den första världscupbana jag någonsin gett mig in på. Som tur var hade den otroligt roliga, stora och framför allt välbyggda features som gjorde varje åk mycket givande. Jag lyckades även dra till med en faceplant och kom med på TV ett par gånger, en prestation väl värd att nämna, haha.

FullSizeRender-1 FullSizeRender   Jag och Lisa FullSizeRender-12 Den roliga och tekniskt svåra starten.FullSizeRender-13  Ett av hoppenFullSizeRender-8  Tyler och Filip Flisar.IMG_3782 kopia Screenshot från TV-sändningen. FullSizeRender-9 FullSizeRender-11 AFP (after faceplant).IMG_9763.JPG Euforiskt väder osv.

 

Sportlov / Europacup i Tyskland 

FullSizeRender-29

Min plan för sportlovet var att tillsammans med min syster och några andra från Torsby åka och jobba som skidlärare i Lofsdalen. Men den planen ändrades drastiskt när jag fått reda på att jag och några till skulle få åka på vår första Europacup för säsongen i Grasgehren, Tyskland. Då var det bara att finna en inhoppare för skidlärarjobbet och börja klura på hur vi skulle ta oss ner till Tyskland. Jag flög då själv ner på ID-biljett några dagar tidigare så att jag kunde träffa Tyler som råkade befinna sig i München och så utforskade vi den staden lite grann tillsammans. När han sedan for hem till USA var jag kvar helt ensam med all min packning och skulle på något sätt ta mig till Grasgehren på egen hand. Det var väldigt nära att det skulle lösa sig hur lätt som helst och jag skulle få låna han och hans kusins bil, men jag var för ung för försäkringen. Men på något magiskt sätt lyckades jag med hjälp av ett nummer olika transportmedel (bil, lokalbuss, tunnelbana, tåg, byte utan hiss/rulltrappor och tåg igen, taxi) ta mig med all min packning och utan att tala ett ord tyska till det hotell jag misstänkt var vårt, lämnat sakerna där och gett mig ut på en liten löptur/upptäcktsfärd i området i väntan på att de andra skulle komma fram.

IMG_0581  FullSizeRender-16 FullSizeRender-15FullSizeRender-17 FullSizeRender-14FullSizeRender-20 FullSizeRender-19  FullSizeRender-26 FullSizeRender-21  FullSizeRender-25FullSizeRender-23  FullSizeRender-27  FullSizeRender-35FullSizeRender-37

På fredagen åkte vi fritt i anläggningen för att banan var ”stängd” (tyskarna åkte några åk i den för att de att den ”gick att åka” vilket gjorde många andra lag upprörda). Efter det åkte vi och gymmade och spelade lite badminton och sedan var det skidfix på schemat. Tero, landslagets vallare, var på plats och gav råd för att se till att skidorna var på topp. På lördagen blev allt framskjutet pga flera decimeter nysnö och både åkare och pistmaskin fick hjälpas åt för att få undan snön. Detta resulterade i en kort träning, men jag hittade en linje jag trivdes med. Jag vann kvalet den dagen, vilket var sjukt oväntat och mer eller mindre det enda bra jag gjorde på hela helgen. Jag fick inte till starten (som var en väldigt annorlunda sådan) en enda gång mer eller mindre och all lössnö i banan gjorde det svårt att köra om. Så jag åkte ut i kvartsfinalen och blev förstås väldigt besviken. På söndagen var det blåsigt och jag tog vind i flera av hoppen och åkte allmänt dåligt i kvalet, fick inte till starten den dagen heller och åkte ut i kvartsfinalen som jag dessutom ramlade i när jag försökte göra en lite väl våghalsig/dum omkörning. Jag blev även diskad i efterhand för att jag tydligen hade haft ut en arm när alla låg nära varandra i starten, vilket jag absolut inte gjort med flit eller märkt av själv. Så den dagen var väl inte riktigt självförtroendet på topp om man säger så.

FullSizeRender-31 FullSizeRender-28 Tero The Tecgrasgehren4_54f8b5852a6b224e26a56aa7

 

Lisa däremot lyckades väldigt bra och vann på lördagen och kom trea på söndagen vilket var en helt sjuk prestation, grattis till henne! Viktor Andersson och Viktor Sticko missade pallen precis varsin dag och drog hem med en fjärdeplats var. Så vi gjorde ändå en helt okej lagprestation. Förhoppningsvis får vi åka fler europacuper framöver nu när vi visat att vi har farten i oss!

Efter tävlingen åkte jag med landslaget till Zurich och flög hem till Stockholm. Tråkigt nog lyckades både jag och Lisa få med oss någon slags magsjuka med oss hem så denna vecka har jag varit hemma sjuk, inklusive på min födelsedag (yippee). Igår åkte vi till Oslo och tränade inför dagens tävling i Kolsås, men jag kände att jag inte mådde särskilt bra och bestämde mig för att stå över dagens tävling. Vilket var bra, för jag mår fortfarande illa och är dålig i magen. Oh, happy life.

 

IMG_8868

Än så länge måste jag säga att jag inte alls är nöjd med den här säsongen. På hösten var jag sjuk konstant och det visade sig att jag hade körtelfeber vilket tar väldigt lång tid att bli frisk ifrån. Efter det har jag varit sjuk mer eller mindre varannan vecka eftersom varje gång jag tänkt ”nu är jag tillräckligt frisk för att börja träna igen” så är det för tidigt och så blir jag sjuk igen. Jag har känt att jag tappat en del muskler under den här tiden och har inte riktigt känt mig stark när jag åker skidor sen dess. Jag har även missat en hel del träning både i och utanför skidbacken på grund av alla förkylningar. Detta kan var en förklaring till, inte en ursäkt, varför jag inte lyckats så bra på tävlingar som jag velat än så länge i år. Andreas, min tränare på Torsby, tyckte till och med att jag skulle ge upp den här säsongen helt och bara satsa på nästa, vilket jag själv inte vill. Jag har i alla fall skaffat hjälp för att få ordning på mitt immunsystem så förhoppningsvis kommer det bli bättre framöver.

 

Alexandra Edebo

Om Alexandra Edebo

Jag är en 19-årig skidåkare från Stockholm som går sista året av fyra på skidgymnasiet i Torsby med inriktning skicross. Skicross är en tuff och komplex sport som kan jämföras med motocross -fast på skidor. Man är fyra skidåkare i samma bana med olika hopp och hinder och sist ner vinner. Det är en relativt ny sport i och intresset för den växer. Här i bloggen kan du läsa om min vardag, mina resor och livet som skidgymnasist!
Det här inlägget postades i Skidprylar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.