Rehab

Hejsan!

Dagarna har gått fort sen jag kom hem från alperna. Känns som att det var en evighet sen jag anlände till Sverige. Igår var det tre veckor sen jag skadade mig och det går helt klart framåt men det gäller att vara tålmodig. Foten är fortfarande svullen och jag kan inte gå på den utan min walker. Men det gör inte ont längre och jag kan sova om nätterna. Jag har vant mig att sova på rygg, vilket jag annars aldrig gör. Jag använder fortfarande mina kryckor men målet är att bara använda dem som stöd och försöka belasta foten när jag går så mycket som möjligt. Nästa veckas mål är att gå utan kryckor hemma. Läskigt men kul. Hemma i huset har jag på mig mammas gamla platådojja från 90-talet på högerfoten för att sträcka mer på vänsterknät. En mycket smart metod som jag fick lära mig av min sjukgymnast Lasse. Känner mig lite som någon av tjejerna i Spice Girls men den dojjan plus mina nya utsvängda 70-tals byxor. Stiligt ska det vara. Jag träffar sjukgymnasten varje dag och tränar och denna vecka har jag fått cykla 20 min och köra ett rehabpass som jag faktiskt blivit svettig av och anat en träningsverkskänsla. Det som känns skönt med rehabben är att jag börjar om på nytt. Bygger musklerna från grunden och jag har stor motivation till att bli stark. Så när jag är redo för att träna med min starkaste vän så kommer hon vara impad.

Påsken svepte förbi som en stark vind och det blev mest häng med min familj, kusiner, farfar och farbror. Ganska skönt att bara ta det lugnt och mysa på. Det var några tårar som yttrade sig under denna tid för jag kände stor saknad till bergen och skidåkning. Men för varje tår så blir jag också starkare mentalt. Jag tänker att jag bygger upp mig inifrån och ut med träning och kärlek. Mina yogainspiratörer är väldigt bra för mig just nu med sina fina quotes. Och på tal om yoga som jag också saknar mycket, en dag när jag kände mig redo så letade jag upp lite tips på internet och har nu hittat stolyoga. Och mitt mål är att i slutet av nästa vecka kunna göra lite mer och kanske lämna stolen för mattan :) Bra med delmål på vägen.

Igår lyxade jag och Albert till det med att gå på basketmatch. Luleås Northland besegrade Salle’n basket i semifinalen och är nu redo för SMfinal. De var riktigt duktiga. Idag kanske de blir bio om jag har tur :) Det är vila idag förutom min yoga som jag ska börja med nu när huset är tomt. Mamma jobbar och pappa är i backen, sista dagen öppet på måttsund så det gäller att passa på för de som kan. Pappa jobbar på sina vinklar. Tack till mina föräldrar som har vart grymma assistenter till mig, ni är bäst <3

Puss och kram alla fina barn!

Pappa hittade Jerry of the day i backen igår. Jag bad honom att diskret fota och är ganska nöjd med resultatet.

Pappa hittade Jerry of the day i backen igår. Jag bad honom att diskret fota och är ganska nöjd med resultatet.

Luletjejerna var grymma.

Luletjejerna var grymma.

Igår kväll var det en otroligt vacker solnedgång.

Igår kväll var det en otroligt vacker solnedgång.

Jag och Abbe på en nästintill fullsatt läktare. Tydligen Sveriges största publik när det gäller basket.

Jag och Abbe på en nästintill fullsatt läktare. Tydligen Sveriges största publik när det gäller basket.

 

Det här inlägget postades i Filosoferande. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.