Riksgränsen

Hej från ett regnigt Luleå

På plats igen efter en vecka i gränsen. Det var det bästa jag kunde göra. Jag var väldigt förväntansfull och glad när jag fick okej av min sjukgymnast att åka. Bara av att anlända och träffa alla gjorde mig tusen ggr gladare och min fot och knä mådde bättre. Jag kunde gå bättre och jag kände mig lite modigare.

Första dagen av tävlingen blev jag glad och peppad att se alla åka trots att det var rätt tuffa förhållanden. Det var otroligt jämt och spännande att kolla på. Många som åkte bra! Dag 2 kände jag verkligen att jag ville stå där och åka själv, det var lite jobbigt men det blev bättre av att prata med Filippa efter tävlingen som också kände samma sak. Och jag måste bara säga WOW, vilken tävling i Ravinen. Aldrig sett något liknande. Tjejerna öste på och grabbarna hade ingen spärr. Åk på åk blev sjukare och sjukare. Och när vi inte trodde att det gick att göra något sjukare så bara fortsatte det. Dubbelbakåt av Felix Loman fick mitt specifika pris ”årets jedikrigare”, Edvin Olssons never ending Lincon var helt otrolig, han typ stannade upp och ner för att landa på fötterna. Sjukt coolt. Han var min kandidat till Peak Performance Rookie of the year och självfallet höll resten av juryn med. En annan kandidat jag hade var min vän Oscar Eriksson som också bjöd på något jag aldrig skådat tidigare. Om jag säger Kajklippan och sen har vi Kajklippans storebror. Oscar gav sig ut på storebrodern och var nära att sätta den men det gick lite för fort efter. Hans kommentar till min syrra när hon frågade om han verkligen var rätt när han kastade sig ut för storebrodern ”Nä Julia, jag är så dum i huvudet att jag trodde att det skulle gå”. Oscar är en riktig sköning och grym på laggen, nästa gång sitter den! Sen måste jag få berätta om åket som kommer etsa sig fast i min näthinna väldigt länge. Mattias Rönngren, han gör det igen. Med bästa svängarna på jorden svängde han sig ner på skär mot Kajklippan, hoppar och landar perfekt för att sedan fortsätta sina fina skär ner och hoppa sista klippan perfekt. Riktigt cleant och snyggt. Dom svängarna! Pappa var mållös som vanligt när Mattias åker.

På sista finaldagen i branten satt jag och Lotten som expertkommentatorer för SVT play (man kan fortfarande kolla, hett tips!)http://www.svtplay.se/video/2906733/nordiska-masterskapen-i-extremskidakning/nordiska-masterskapen-i-extremskidakning-nordiska-masterskapen-i-extremskidakning 

ännu en show och massa bra åkning och jag tyckte det var kul att se att så många pushade sig själva, tjejer som killar :) Kul för Carl Regner att vinna, han körde riktigt bra alla tre dagar och jag blev glad av att Olle också avancerade upp till tredjeplatsen, han körde ett av de snabbare åken i branten. Stort grattis till Matilda som vann, grymt kört. Det var dock jobbigt att se endel läskiga krascher och jag blev extra rädd när Karin stupade på ett fint försök på dubbeln, hjärnskakning men mår bra som tur är! Jag skulle kunna skriva mycket mer om alla åkare, men jag sammanfattar det så att jag gratulerar varenda en som ställde upp för i mina ögon är ni alla stjärnor! Och för er som inte kollat så uppmanar jag er att göra detta ;)

 

Riksgränsen är verkligen en av mina favoritplatser på denna jord <3 Speciellt såhär års. Det är ljust hela tiden och det är ett fint lugn över platsen. Jag blir lycklig av att komma hit. Vi bodde i Kopparåsen som vi brukar och nästan alla var på plats, Mackan saknades   :( Det var på tiden att jag återförenades med Julia, vi har inte vart ifrån varandra så länge sen hon gick på gymnasiet och jag i 9an. En prövning med andra ord. Vi är ett bra team och blir väldigt kreativa och roliga tillsammans. Jag längtar tills vi får leka tillsammans varje dag. Broder J var såklart på plats och visade vägen, vår guru som är så klok. Tack för att du finns <3 Nu blev det mycket kärlek, som vanligt, men kärlek är det bästa. Det var en väldigt fin vecka i Kopparåsen med många små äventyr, jag tror att vi alla har lärt oss något nytt om oss själva. Tack Julia, mamma, pappa, Ture, Maria, Jonte och David och såklart alla sorkar, lemmlar, fåglar och väsen för ert sällskap i stugan. Och ett tack till min kära kryckkompanjon Julia <3

Ses nästa vinter kära Lapplandsfjällen!

// E

Jag fick 2 fina gåvor av mina  tjejer på Stitch n Stones, här bär jag en av dem <3

Jag fick 2 fina gåvor av mina tjejer på Stitch n Stones, här bär jag en av dem <3

Carro och Karin fick finbesök av Zippy som hejade allt han kunde!

Carro och Karin fick finbesök av Zippy som hejade allt han kunde!

Selfie med Julia och pappa:)

Selfie med Julia och pappa:)

På skotern påväg upp. Jag och Julia fick skjuts av Viktor som var en perfekt chaufför, tack Viktor! :)

På skotern påväg upp. Jag och Julia fick skjuts av Viktor som var en perfekt chaufför, tack Viktor! :)

Kul att hänga med denna böna igen :)

Kul att hänga med denna böna igen :)

Power to the sisters ;)

Power to the sisters ;)

Crazy family i Kopparåsen!

Crazy family i Kopparåsen!

Ture är en härlig kille som förgyller tillvaron. Klok som få <3

Ture är en härlig kille som förgyller tillvaron. Klok som få <3

finfinken låg död utanför huset en dag. Jag och Ture hade en fin cermoni som mammorna och alla andra fåglar medverkade på. En häftig och fin upplevelse...

finfinken låg död utanför huset en dag. Jag och Ture hade en fin cermoni som mammorna och alla andra fåglar medverkade på. En häftig och fin upplevelse…

Mamma är snygg.

Mamma är snygg.

Grattis sötis, du är grym <3

Grattis sötis, du är grym <3

Fina Hedvig var på plats och öste som vanligt! <3

Fina Hedvig var på plats och öste som vanligt! <3

Skidgymnasiegänget med både pucklare och alpinare, ni gjorde mig stolt :)

Skidgymnasiegänget med både pucklare och alpinare, ni gjorde mig stolt :)

 

Det här inlägget postades i Skidprylar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.